1 Läs mer >>
Som de flesta av er redan vet som känner mig och Fidde så gillar vi att resa. 
Det är min absolut största passion! Jag har tidigare bott utomlands i ca 2 år, i Belgien och Norge men efter det har vi varit bosatta i Värnamo. 
Mycket har hänt under dessa få åren.
Vi har haft många upp och nedgångar, vi har bland annat fått lära oss att handskas med en obotlig sjukdom, då jag för 3 år sen fick diagnosen RA. Min sjukdom har påverkat vårt liv i alla aspekter. Vi har fått lära oss att anpassa oss efter dess påverkan på livet. Den har ändrat vårt perspektiv på framtiden och fått oss att leva mer i nuet och för dagen. Den har även fört oss närmre och lärt oss mer om oss själva och om varandra.
Vi har även förlovat oss! :) 
 
Vi har nu båda påbörjat en resa med att hitta oss själva, hitta vår plats i världen, i livet. 
Vi har rest ganska mycket, ibland bara i någon vecka till något ställe nånstans i Europa men de senaste åren har vi varit iväg på några stora resor till bland annat Australien, Nya Zealand, Asien och Afrika. 
För varje resa så utvecklas man och lär känna sig själv bättre, får mer förståelse för omvärlden, sina medmänniskor och ett annat perspektiv på livet. 
Nu ska vi iväg på den resa som förmodligen kommer att bli vår störta resa nånsin! Vi har sålt vår lägenhet och det mesta av våra möbler. Vi hyr ett förråd där vi förvarar resten. 
Tidigare har vi varit borta som längst i 2- 3 månader tillsammans men denna gången ska vi ge oss iväg på obestämd tid! 
 
Vår resa börjar den 28 september då vi flyttar till Matanana, Tanzania, för att bo, leva och jobba för organisationen CCYTanzania som driver ett barnhem i grannbyn Bumilayinga och bygger en skola mittemellan byarna. Jag har tidigare volontärarbetat på detta barnhem i ca 3 månader, (okt-dec 2013) och Fidde var då nere och hälsade på i 2 veckor. Jag kom dit precis när barnhemmet öppnade, va deras första volontär och utvecklade snabbt en väldigt nära relation med de två eldsjälar som startat och driver detta projekt, Jessica och Linnea. 

Vi skaffade även oss ett fadderbarn, Flora som kom till barnhemmet varje dag och jag utvecklade även starka band till barnen och kvinnorna som jobbade på barnhemmet. Så därför va det självklart att vi en dag skulle återvända! 
Sedan den dagen vi lämnade landet så har vi verkligen brunnit för organisationen och försökt hjälpa till på alla sätt och vis här hemifrån och nu får vi äntligen åka tillbaka och hjälpa till på plats.

Vi kommer först att bo hos mama Lea, som jag bodde hos med Linnea mina 3 första veckor som volontär. Sen ska vi hyra eller bygga ett eget hus. Vi kommer att köpa och laga vår egen mat och jobba så mycket vi själva känner att vi orkar, vill och kan. Vi ska även köpa en piki piki så vi kan röra oss fritt. 

Jag kommer förmodligen att umgås mest med Jessica och hjälpa henne på alla sätt jag kan då hon precis fått en liten bebis. Fidde kommer att umgås med Felisian, Jessicas pojkvän och hjälpa till med skolbygget, timberverksamhet mm. 
 
Sen får vi se... Vi vill inte säga hur länge vi stannar och vi vet inte heller vart vi tar vägen efteråt. Vi är sugna på att resa runt i Sydamerika, Karibien och eventuellt flytta till något land inom Europa, men vi håller det öppet...
 
Något man lär sig när man blir sjuk är att livet är kort, det gäller att leva här och nu. Man vågar ta mer chanser och risker då man inte längre har lika mycket att förlora. Man testar allt för hoppet om att må bättre. 
Man inser vad som är viktigt och vem. Man vill lägga sin energi, då man inte längre har så gott om det på något bra, givande som hjälper en igenom dagen. Man vill helst hjälpa andra så man slipper tänka på sig själv. Och man vill göra allt nu medans man fortfarande kan! Man vet aldrig hur framtiden ser ut.. Men man vågar inte ta risken att missa nått. 
Det är därför vi nu påbörjar denna resa. 
 
 
 Så följ gärna oss här på vårt största äventyr hittills!:) 
 
 
För mer information om CCY Tanzania kolla in
Hemsidan: CCY Tanzania
Jessicas blogg: Jessica Klinte
Linneas blogg: Linnea Öhman
Facebook: ccytanzania
instagram: @ccytanzania
 

Följ oss här!

1 Läs mer >>

Mitt första inlägg.

Välkommen till min ny...