3 Läs mer >>
Här kommer en liten uppdatering om huset.
När vi va i Sverige så köpte vi på oss en massa fina inredningssaker till huset bland annat gardiner och mattor mm. Vi har även varit i Iringa och shoppat lite afrikansk konst och massa fina saker på Nema Craft.  
Så nu känns huset mycket mer hemtrevligt och ombonat.
Fidde håller på att fixa trä så vi kan göra klart på toan och vår barbänk sen är det inte mkt kvar! :) Innertak och lampor ska också dit så småningom men solcellerna är på plats i alla fall. 
 
 
 

There's no place like...

0 Läs mer >>
Förra helgen packade vi in alla barnen i Felisian lastbil och åkte och badade i ett litet vattendrag. Efter badet sponsrade Annie och Linnea till picknick med fruktsallad, soda och klubba!:) 
 Jag, Fidde och Annie, Linnea Öhmans underbara vän från Sverige som varit och hälsat på de senaste 2 veckorna hann även med att måla lite siffror i CCYs skola och i veckan har vi även hjälpt kvinnorna att ta alla små barnen till den lokala hårsalongen.  
 
 

 
 

 
 

 
 

Livet har sina goda s...

0 Läs mer >>
 
Nu är vi tillbaka i matanana. Resan gick bra och det va skönt att komma hem till vårt fina hus och träffa alla barnen igen. 
De senaste dagarna har vi packat upp och inrett med alla fina saker vi köpt i Sverige. Vi har myst med barnen på barnhemmet och festat med våra nya och gamla vänner.
Vi har fixat gungställningen på barnhemmet som va helt utsliten.
Och målat och byggt lite hemma samt satt upp solcellsystemet så nu kan vi ladda hemma!:)

Många brukar fråga om vi har lejon utanför huset eller i närheten av där vi bor eftersom vi bor i Afrika. Vi brukar lugna folk med att berätta att lejonen bara lever i nationalparkerna och den närmsta nationalparken Ruaha ligger ca 3, 5 h härifrån.
Igår fick vi dock veta att 25 lejon har rymt och folk har sett dom i både mafinga, vilket är ca 30 min härifrån och är den närmsta staden från vår by och i kibidula vilket är grannbyn som ligger ca 3 kilometer härifrån.
Så nu kan vi säga att vi har lejon i närheten.
Vi har varnat alla barnen och vuxna på barnhemmet och nyheterna om att det är lejon lösa här sprider sig fort genom byarna.
Så nu håller vi oss inomhus så mkt vi kan tills dom har fått det under kontroll.
Och vi har kontakt med guider som jobbar i ruaha, nationalparken som uppdaterar oss om läget.
Nu känns det verkligen att man bor i Afrika.
 
Bild tagen på safari i Ruaha nationalpark 2013
 

Cause this is Africa

1 Läs mer >>
Imorgon åker vi hem till Tanzania igen. Det har varit 3 mysiga veckor i Sverige.  Det har varit så härligt att få träffa och umgås med familj och vänner, äta god mat och bara njuta av alla bekvämligheter Sverige har att erbjuda. 
Men nu längtar vi hem. Vi längtar hem till vårt fina hus, till vår egen säng och framför allt till vår fina familj där nere! 💛
 
Vi ser fram emot att göra klart huset, att umgås med våra vänner och att laga mat i Jessicas ugn! Att få mysa med Ailess och hennes 17 syskon på barnhemmet igen och att äntligen få träffa Alice, hennes pappa och hennes underbara mamma Linnea.
 
Och sist men inte minst så ser vi fram emot skolstarten! När vi kommer tillbaka bli det fokus på att färdigställa skolan så att ccys förskola äntligen kan öppna i april!
 
Vi kommer att sakna familj och vänner men vi ses snart igen!❤️ 
 
 
 
 
 

På återseende...