1 Läs mer >>
Om 1 h kommer taxin hit till Frida och Danne och hämtar oss för att sedan åka till flygplatsen! Väskorna är färdigpackade och allt är inhandlat. 
vi har en övervikt på 40 kilo och 1 extra väska men hoppas att dom är snälla vid incheckningen!:) 
Jessica har fixat så att deras kontakt kommer och möter oss på flygplatsen imorgon när vi landar, och hjälper oss att köpa bussbiljett och kör oss till hotellet. Vi kommer förmodligen att åka ut till stranden och spendera resten av eftermiddagen där och direkt på morgonen dagen efter så tar vi bussen mot mafinga och sen kommer jessica, flisian och Lily och hämta oss där och kör oss sista biten till Matanana! 
 
I torsdags lämnade vi Vmo för att spendera dom sista dagarna i Sverige i Sthlm hos frida och Danne.
Här har vi hunnit med att inhandla det sista, ätit god mat och umgåtts med fina vänner!:)
igår hann jag även med att träffa Sofia Klingborg som va volontär för CCY samtidigt som mig förra året, så det va roligt att se henne igen och väldigt passade nu innan resan!:) 
Nu lämnar vi snart Sverige! det ska bli så roligt att äntligen få börja detta nya äventyr! :) 
så hejdå Sverige, familj och vänner! På återseende... 
 
Vi kommer att sakna er! <3
 
 
 

Nu åker vi!

2 Läs mer >>
Nu är väskorna färdigpackade och lägenheten tömd, vi är nu officiellt bostadslösa!;) 
Det va lite sorgligt att lämna lägenheten. Vi har trivs väldigt bra där och vi har ganska nyligen börjat umgås med våra underbara grannar så dom kommer vi att sakna att bo nära. Men det känns faktiskt mest befriande!
Ingen bostad, inget jobb, inget som binder oss till en plats! Det är en enorm frihetskänsla!
Att kunna åka vart vi vill, när vi vill, hur vi vill, utan några förpliktelser!:) 
 
Imorgon kommer välstädat och städar ur lägenheten innan vi lämnar över nycklarna till de nya ägarna!
Så nu bor vi hos fiddes föräldrar i 3 dagar. Sen tar vi bussen upp till Sthlm på torsdag och hälsar på Frida och Danne och på söndag flyger vi!:) 
 
De närmsta dagarna kommer bara att spenderas med att träffa vänner och familj och säga hejdå till alla, det är den jobbigaste delen med att resa. 
Jag brukar nästan aldrig ha hemlängtan när vi är ute och reser och jag/vi längtar och ser väldigt mycket fram emot denna resan, precis som alla andra gånger vi har varit ute och rest.
Varken jag eller fidde har några problem med att åka långt med flyg, buss eller tåg. Ibland kan vi  t o m se fram emot det, det är liksom en del av upplevelsen.
Men tyvärr så innebär denna livsstilen vi har valt att man alltid kommer att sakna någon!
Jag har så många gånger önskat att man kunde samla ihop alla man älskar på en och samma plats i världen...
 
Så till alla våra nära och kära så ska ni veta att vi kommer att sakna er och vi kommer att komma tillbaka, kanske inte för alltid men vi kommer alltid att komma hem och hälsa på!
Och alla som vill är varmt välkomna till Tanzania!:) 
 
 
 Hejdå lägenheten! 
 
 
 
 
 

Hejdå lägenheten!

0 Läs mer >>
Som de flesta av er redan vet så skaffade jag och Fidde oss ett fadderbarn förra hösten, när jag va nere och volontärarbetade i Tanzania. 
Min första vecka i Tanzania va jag på ett annat projekt. Jag jobbade då inte för CCY i Bumilyinga utan för Moyo Kwa Moyo i Matanana. En dag när vi volontärer satt på "hotellet" som det kallas där volontärerna bor så kom två tjejer förbi, Jessica och Linnea.
Jag tror detta va min 2:a dag i Tanzania, den dagen förändrades allt! 
De berättade att de skulle öppna ett eget barnhem, att det va färdigställt och att de bara väntade på barnen som skulle flytta in.
De behövde dock faddrar till alla barnen. Många av de andra volontärerna hade redan paxat, och resten va tagna av folk hemifrån. Det verkade inte va nått problem att fixa faddrar till barnen det va snarare tvärtom! Det fanns inte tillräckligt med barn att bli faddrar åt! Alla ville bli faddrar, jag med! 
 
Jessica sa då att det finns en ung tjej som kommit till barnhemmet med sitt lilla spädbarn och bett dom om hjälp. 
Hon kunde nämligen inte amma sitt barn då hon hade någon sjukdom i brösten så detta lilla barn va nu så undernärt och hängde på gränsen mellan liv och död och mamman såg därför ingen annan utväg att att försöka be om hjälp. 
Jessica och Linnea ville ju självklart hjälpa henne men behövde få tag på någon som ville skänka pengar så dom kunde köpa mjölkersättning och allt annat som hon skulle behöva för att överleva.
Jessica frågade då om jag ville hjälpa henne. 
Jag sa genast ja! Klart jag vill hjälpa henne! Sen ringde jag fidde och sa att vi precis skaffat ett fadderbarn och bad honom föra över pengar! 
ca 1 vecka senare bytte jag projekt, flyttande in med Linnea hos mamma Lea och började jobba för CCY Tanzania i Bumilyinga på deras barnhem och då fick jag även träffa Flora, 3 månader och hennes mamma Jeska 17 år för första gången! Det va kärlek vid första ögonkastet! 
 
Idag fick jag bilder från Jessica som nu är tillbaka i Bumilyinga! Jag kunde inte tro att det va sant. Jag kände inte igen henne! Jag började storlipa när jag såg hur stor hon blivit. Och Jessica skrev att det är tack vare oss!  
Denna lilla späda, undernärda varelse, som knappt orkade röra sig, skrika, skratta eller gråta. Som jag knappt vågade hålla för att jag va rädd att hon skulle gå sönder.
I 3 månader fick jag chansen att träffa henne varje dag! Jag fick hålla, gosa, bada, mata och se henne utvecklas, växa, få liv och bli en väldigt uttrycksfull liten bebis! Men när jag lämnade Tanzania så va hon dock fortfarande väldigt liten och undernärd. 
Idag 9 månader senare, fick jag se att pengarna vi skänker varje månad verkligen gör skillnad! Nu ser hon ut som ett barn! Ett hälsosamt barn! 
Jag kan inte ens börja att beskriva hur otrolig den känslan är att jag och Fidde har varit med och hjälpt till att rädda ett liv, det känns helt fantastiskt! Man kan verkligen göra skillnad. 
 
 
 
Flora 3-6 månader! Oktober-december 2013 
 
 
 
 
 
 
Flora idag! 1 år och 2 månader, Sep 2014
 
 
Flora och hennes mamma Jeska idag! Sep 2014  
 
 

FLORA

0 Läs mer >>
Nu börja det närma sig, idag är det bara 18 dagar kvar tills vi åker.
Och det är mycket att fixa innan dess!
Just nu har vi fullt upp med att packa, både packa ner alla våra saker i lägenheten och packa inför resan och jag har ingen aning om hur vi ska få med oss allt. 
Det är många som vill skicka med oss kläder och leksaker, men tyvärr är det väldigt svårt att ta med sig.
Däremot så kan man skänka en slant och så kan vi köpa kläder mm där och samtidigt bidra till arbetsmarknaden i Tanzania. 
 
Vill du bidra med något?
Skänk en slant till PG 631982-6 
eller köp ett armband! För endast 100 kronor kan du få detta snygga armband och samtidigt bidra till organisationen. Maila [email protected] 
 
 
I sommar har vi haft en insamling till organisationen CCY Tanzania. I 9 butiker i värnamo har det stått egengjorda bössor, samt en informationslapp om organisationen. Förra veckan hämtade vi bössorna och pengarna räknades och tillsammans fick vi ihop
3411 kronor! 
 
 
stort TACK till alla som skänkt och speciellt tack till butikerna som hjälpt oss med detta!
Café18, Café Snipen, Team Sportia, Skotrend, Salong Asta, Trend House, Studio Hårdesign, Villervalla, Chaplin och Senses.  
Pengarna finns nu på CCY:s konto och kommer att användas där de behövs bäst. 
 
Jag vill även passa på att tacka mina kära vänner som skänkte pengar till CCY på min födelsedag!
Ni är guld värda! 
 
 
Har ni nått annat förslag? Nått speciellt ni vill skicka med oss? Eller något specifikt ni vill att pengarna ska gå till? Eller något sätt ni själva vill samla in pengar på?
Alla förslag och All hjälp är välkommen! 
För mer information om sätt att bidra, eller vad man kan bidra till kolla in Jessica och Linneas bloggar! 
Linnea
Jessica
 
 

Vill du bidra med någ...