21 maj

Igår fyllde jag 26 år och det firades med en dagsutflykt till zanzibars mest kända turistattraktioner prison island och stone town. 
Vi började dagen med en båttur till den vackra ön prison island som byggdes som ett fängelse varav namnet men användes aldrig, ön användes istället som karantän för gula febern. Fängelset är idag en restaurang, ett hotell och ett reservat för hundratals jätte sköldpaddor, den äldsta är 197 år. 
Där fick vi även snorkla över de vackraste korallrev jag nånsin sett med tusentals fiskar, bläckfiskar och spinnrockor så nära att det kändes som man var med i hitta Nemo. 
Sen åkte vi tillbaka till Stone town, vilket kan jämföras med gamla stan i Stockholm, en stad helt byggt av sten varav namnet. En stad som enbart kan beskrivas som en labyrint så det var tur att vi hade en guide annars hade vi aldrig hittat.  
Efter lite shopping och sightseeing så avslutade vi dagen med en super god middag på ett hotelltak med utblick över havet och solnedgången! 
 
En underbar födelsedag!:) 
 
Nu ser vi fram emot att njuta av zanzibars vackra stränder, sol och bad den sista veckan innan det bär det av till Sverige! 
 
 

Kommentarer:

1 Katarina:

skriven

Vilken födelsedag!!! helt underbart att få uppleva detta, kram

Kommentera här: